Skip to main content

Onze school

Groter groeien doe je op jouw eigen manier

en dat mag je hier leren door werken met plezier.

We kijken naar jouw grenzen maar ook daaroverheen,

want met elkaar ontdekken we de wereld om ons heen.

Op onze open christelijke basisschool De Stromen (locaties aan de Lupinesingel en aan de Batenstein) stimuleren we kinderen het beste uit zichzelf te halen. Dat doen we door rekening te houden met de verschillen tussen kinderen en oog te hebben voor individuele (onderwijs)behoeften. We werken vanuit een aantal kernwaarden: de christelijke identiteit, veiligheid, kennisoverdracht, uitdaging en structuur. Dat zijn voor ons dé ingrediënten om te zorgen voor een fijne sfeer waarin alle kinderen hun talenten kunnen ontplooien.

De Stromen werkt volgens het jaarklassensysteem maar wel met een modern tintje. Zo worden tijdens de lessen Chromebooks gebruikt en zijn er in alle klassen smartboards aanwezig voor digitale ondersteuning. De Stromen gaat zeker mee in de moderne tijd.

Onze kernwaarden zijn te zien voor iedereen die op onze locaties komt. Ons missiebeeld maakt duidelijk waar wij als school voor staan. We hebben gekozen voor een spiegel. Deze kun je jezelf maar ook anderen voorhouden en er kritisch in kijken. Ben je tevreden met jezelf en ben je op de goede weg? Dat is een vraag die wij graag aan elkaar stellen.

Vanzelfsprekend zijn we enorm trots op onze school en alles wat er gebeurt. Maar er zijn wat dingen waar we extra blij mee zijn:

  • Onze multiculturele schoolsamenstelling
  • De extra zorg die we aan onze kinderen kunnen geven
  • De ouders die ons helpen met het organiseren van activiteiten en meedenken over onze school en de toekomst
  • Dat we oog hebben voor verschillen tussen kinderen op allerlei gebieden
  • Onze schoolcultuur: ‘elke dag samen een beetje beter’
  • Ons gemotiveerde team
  • Onze kinderen!

Interesse?

Meld je aan voor een rondleiding op school.

Aanmelden